به یاد (تارنمای بهبود یادگیری)

به یاد (تارنمای بهبود یادگیری)

"در دل من چیزی است ،
مثل یک بیشه ی نور ،
مثل خواب دم صبح
و چنان بی تابم ، که دلم می خواهد
بدوم تا ته دشت ، بروم تا سر کوه .
دورها آوایی است ، که مرا می خواند ."
سهراب سپهری

تارنمای "به یاد" در آبان ماه سال 97 به پشتوانه 5 سال فعالیت در فضای مجازی، با محوریت پرداختن به مقطع دبستان و بهبود آموزش و یادگیری آغاز به کار کرد.

behyad.blog.ir

بایگانی
  • ۱
  • ۰
در این پست قصد دارم یکی از کتاب های مرتبط با اختلالات یادگیری را خدمتتون معرفی کنم. البته اکثر همکاران از کتاب های دکتر مصطفی تبریزی استفاده می کنند و در آرشیو خود کتاب های ایشون ( درمان اختلالات خواندن ، نوشتن و ریاضی) رو دارند ولی شاید کتاب سرکار خانم زهرا سعدی رو کمتر کسی خونده باشه.
ما در این پست کتاب ایشون رو معرفی می کنیم.

معرفی کتاب اختلالات یادگیری کودکان (خواندن، نوشتن، ریاضی)

کتاب اختلالات یادگیری کودکان (خواندن، نوشتن، ریاضی) همراه با رهنمودهای عملی برای والدین و معلمان، توسط زهرا سعدی، نوشته شده است، تا آموزش‌های لازم در مورد دانش آموزانی که دچار اختلالات یادگیری هستند را به طور کامل شناسانده و در رفع این اختلالات گامی موثر برداشته شود.

اختلالات یادگیری (Learning disorders) به سه دسته ناتوانی یادگیری ریاضیات، ناتوانی یادگیری خواندن و ناتوانی بیان کتبی و نوشتن تقسیم می‌شود. 

اختلالات یادگیری ارتباطی با کم هوشی یا دیرآموزی دانش ‌آموزان ندارد. این اصطلاح برای توصیف کودکان و نوجوانانی به کار می‌رود که ناتوانی یادگیری ویژه و بخصوصی دارند. به عبارت دیگر دانش‌آموزان مبتلا به این اختلال نیازمند شیوه‌های خاصی در آموزش هستند که با شیوه‌های معمول استفاده شده برای سایر دانش‌آموزان متفاوت است. هر اختلالی که در آن موفقیت تحصیلی فرد با توجه به سن و آموزش و هوش، براساس آزمون‌های معیار خواندن و نوشتن و محاسبه از آنچه انتظار می‌رود بسیار کمتر باشد، اختلال یادگیری توصیف می‌شود.

اختلال یادگیری یعنی رشد ناکافی مهارت‌های خاص تحصیلی که به علت بیماری جسمی یا عصبی نباشد. این کودکان علی‌رغم هوش طبیعی در یک یا چند حوزه درسی مشکل یادگیری دارند و توانایی‌هایی مانند خواندن، نوشتن و یا ریاضیات به طور قابل توجهی کمتر از سطح توانایی عمومی کودک است. یعنی این عدم توانایی در حوزه تحصیلی خاص زیر سطح مورد انتظار براساس سن، هوش و آموزش کلاسی کودک است.

امکان دارد که ناتوانی یادگیری با روحیه ضعیف، عزت نفس پایین و کمبود مهارت‌های اجتماعی و افت تحصیلی همراه باشد. بزرگسالان مبتلا به این اختلال، ممکن است در زمینه‌های استخدامی یا سازگاری اجتماعی با مشکلات جدی مواجه شوند. اختلال یادگیری در همراهی با سایر اختلالات روان پزشکی کودک و نوجوان دیده می‌شود. 

در کتاب اختلالات یادگیری کودکان (خواندن، نوشتن، ریاضی) می‌خوانیم که معلمین و مربیان مدرسه به دلیل ارتباط مستقیم با دانش آموزان و سپس والدین به عنوان افرادی که در مشکلات یادگیری کودک و حل آن درگیر هستند، که می‌توان به نقش آنها در رفع این اختلالات اشاره کرد. از همین‌رو، امروزه به دلیل شیوع اختلالات یادگیری در سنین دبستان لازم است تا والدین و به خصوص معلمان و مربیان ابتدایی به شناسایی اختلالات یادگیری بپردازند. 

فهرست مطالب

پیشگفتار مؤلف

اختلال نوشتن (Dysgraphia) در کودکان و راه‌کارهای درمانی آن

از کجا بفهمیم دانش آموز ما اختلال نوشتن دارد؟ (نشانه‌های تشخیصی)

علت اختلال نوشتن چیست؟

گام‌هایی برای افزایش هماهنگی دست و چشم و در نتیجه بهبود نوشتن

باکودکانی که خیلی ریز می نویسند چه کنیم ؟

برای رفع این نوع غلط‌های املایی چه کار کنیم؟

اختلال خواندن  (Dyslexia)

کندخوانی" و راهکارهای حل مشکل

انواع مشکلات خواندن و راهکارهای درمانی

فعالیت‌هایی برای تقویت خواندن

اختلالات ریاضی و راه‌های درمان آن (Dyscalculia)

برای درمان اختلال یادگیری ریاضی چه باید کرد؟

تمرین‌های پیشنهادی برای دانش آموزان دارای اختلال ریاضی

References


جهت تهیه این کتاب می توانید از طریق سایت کتابراه www.ketabrah.ir اقدام نمایید.

  • ۹۷/۰۹/۲۵
  • مجید مهدی خانی

معرفی کتاب

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی